De anderen wilden graag uitslapen maar mij lukt dat niet en vanaf 8 uur was ik klaarwakker. Nog fijn een poos liggen lezen in bed.
We gingen uitgebreid ontbijten in het a la carte restaurant en pakten allerlei lekkers van het buffet zoals croissants, Danish pastry, gerookte zalm, kip pastrami, brie en vers fruit zoals bramen, blauwe bessen, frambozen en ananas.
Van de kaart bestelden de kinderen pancakes with blueberries en ham slices. De serveersters lieten ons allerlei Maleisische hapjes proeven, wat een verwennerij.
We hebben een hele poos bij het zwembad gelegen en hadden een privé hutje in de schaduw. Thuis met koffers pakken hadden we gezien dat mijn noodle voor in het zwembad nog in de koffer zat en die hadden we erin laten zitten. Dus nu kon ik lekker drijven in het zwembad.
Er worden in het hotel allerlei activiteiten georganiseerd en er is ook een kids club. Nathalie en ik hadden gezien dat er vanmiddag van 3 tot 4 uur een cooking demonstration gegeven werd. Echt iets voor ons tweetjes dachten we. Nou we hebben nog nooit zo gelachen!
We waren de enige 2 personen die zich aangemeld hadden en een chef liet ons zien hoe je reuze garnalen in een wok kon bakken. Hij had eerst allerlei schaaltjes klaarstaan met gesneden knoflook, chilipeper en lente-ui. De garnalen haalde hij met schaal en al door de bloem, goot er wat wijn bij en daarna de kruiden en bakte het geheel in een hete wok.
We mochten twee garnalen proeven en dat was het. We hadden echt gedacht dat we verschillende gerechten zouden proberen maar misschien hadden ze op meer mensen gerekend. Woensdag zou er een nieuwe demonstratie zijn. We konden niet stoppen met lachen, hier hebben we echt wat van geleerd. Maar de garnalen waren wel lekker!
Omdat we binnen 15 minuten weer buiten stonden konden we toch naar de afternoon tea en nadat we de mannen opgehaald hadden, liepen we daar naar toe. Het was vandaag erg warm en rond de 32 graden.
De sandwiches waren anders dan die van gisteren en het was weer smullen.
's Middags hebben we een hele poos op ligbedden langs het strand gelegen. Door het ruisen van de golven werden we heerlijk loom.
Sebastian wilde ons graag bedanken voor deze mooie reis en had gezien dat een beroemde Japanse chef kok op maandag 6 en dinsdag 7 juli in het hotel een speciaal 7 gangen menu zou serveren. Hij had dit voor vanavond geboekt voor ons viertjes, hartstikke lief. Het zou inclusief wijnen, Japanse thee, sake en champagne komen dus we gingen maar niet naar het cocktail uurtje.
Ik vond nog een stukje hierover op het internet.
CHEF YUSUKE TANAKA FROM ZIPANGU KITCHEN SHANGRI LA KUALA LUMPUR WILL BE IN PENANG this July 6 & 7, 2015 for dinner at Feringgi Grill, Rasa Sayang Resort and Spa to showcase his culinary talents. Reservations for July 6 are full. July 7 set dinner menu is available.
We kregen een tafel met uitzicht op de open keuken en het was leuk om alle bedrijvigheid te kunnen volgen. Het personeel was super vriendelijk en alles verliep op rolletjes.
Home made sesame tofu topped with sea urchin, wasabi and sweet sticky sauce |
Eel with pickled cucumber and Wakame seaweed |
Salmon salad served with wasabi sauce |
We praatten over onze ervaringen van deze vakantie en vinden het eigenlijk 5 vakanties in één, eerst Singapore, dan Kuala Lumpur, Taman Negara, Cameron Highlands en nu Penang. 5 totaal verschillende belevingen.
Er zaten ongeveer 80 mensen in het restaurant en iedereen kreeg tegelijkertijd het eten opgediend.
Traditional clear soup with shrimp cake and vegetables |
Lychee and wasabi sorbet |
Grilled cod fish with white Miso, steamed rice, misou soup and pickles |
Pannacotta with cherry blossom flavour |
Heerlijk even relaxen na alle indrukken die jullie op hebben gedaan. Prachtige foto's en wat een geweldige diner hebben jullie gehad! Heel lief van Sebastiaan en enorm genieten voor jullie allemaal!
BeantwoordenVerwijderenWat een geweldige dag weer en mooie foto's ook. Jullie als foodies hebben echt je hart op kunnen halen volgens mij! Leuke foto van jou en je zoon trouwens! Groetjes, Monique
BeantwoordenVerwijderenIk blijf het zeggen maar wat is het toch schitterend waar jullie zitten. En wat heerlijk eigenlijk om even een dag helemaal niets te hoeven alleeen maar relaxen. En wat ontzettend lief van Sebastian. Dat is aan jullie wel besteed zo'n uitgebreid diner. Beter dan twee garnalen wokken ;-)
BeantwoordenVerwijderenWat een schitterend hotel!!!
BeantwoordenVerwijderenEn wat een lief gebaar van Sebastian!!!
Toch altijd handig dat je zoveel nieuwe dingen leert in je vakantie, wat een uitgebreide demonstratie, en daar is dan ook zeker 3 man voor nodig voor de bereiding Hahaha
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk hoor zo relaxen bij het strand en zwembad, wat een ontzettend mooi complex is dot ook weer!
En dan jullie diner, wat een super idee van Sebastian, zo aan jullie besteed, echt weer kleine schilderijtjes :)
Wat een paradijs is het daar toch, ik val in herhaling!! En die kookcursus hebben jullie toch maar mooi in the pocket.....weten jullie ook hoe je een gamba moet wokken hahahahaha. En dan die mega afsluiter!! Super van Sebastian om dit te doen zeg....
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke relaxte dag. En wat een verwennerij met het eten, echt chique.
BeantwoordenVerwijderenWat een schitterend eten, prachtig hotel... TOP!!!
BeantwoordenVerwijderenWat een top dag.
BeantwoordenVerwijderenLekker relaxen en wat lief van Sebastián dat hij dit voor jullie heeft geregeld.
Wat is het toch genieten he zo met je gezinnetje..
Lief van Sebastian, dat hebben jullie toch ook maar weer lekker laten smaken. Ziet er allemaal super uit, wat een geweldig mooi resort ook, een droom die uitkomt deze reis!
BeantwoordenVerwijderenEnjoy!!
Wat een top dag weer, lekker zo relaxed jullie allemaal te zien genieten in die mooie omgeving, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWat super lief van Sebastiaan dat hij jullie uitgenodigd heeft, het eten ziet er allemaal fantastisch mooi en lekker uit, lijken wel kleine kunstwerkjes allemaal.
Die kook workshop was inderdaad hilarisch, maar goed je weet nu hoe je een garnaal moet bereiden ;-)
Als je maar iets hebt opgestoken van die kook cursus haha. Wat een prachtig diner zeg. En wat een mooie foto van jou en je zoon. De liefde spat er van af.
BeantwoordenVerwijderenWat een ontzettend leuke verrassing van Sebastiaan en dat na die geweldige kookcursus van een kwartier ha ha. Wel genieten lijkt me in zo'n mooi hotel!
BeantwoordenVerwijderenWeer een topdag en wat een mooie afsluiting!! Ik krijg spontaan trek als ik naar de eetfotos kijk en dat terwijl het hier nu kwart over 8 in de ochtend is!!
BeantwoordenVerwijderenENJOY!!
wat onwijs heerlijk allemaal weer realxen mooi uitzicht en lekker eten .
BeantwoordenVerwijderenZo wat een verwennerij, erg lief van Sebastiaan!
BeantwoordenVerwijderenPrachtig resort waar jullie zitten, daar komen jullie vast tot rust.
Veel plezier nog!
Wat een verwennerij, en wat een topdag! Ontzettend lief van Sebastian! Lieve foto ook van jullie.
BeantwoordenVerwijderenWat genieten jullie toch, heerlijk om te lezen.
Wat een heerlijke relaxdag, zo onder jullie orive parasolletje en dan op die ligbidden , allemaal zo heerlijk in de schaduw met een beetje wind, dat is goed uit te houden! Wat een heerlijk en lief cadeau van jullie zoon en dat jullie genoten hebben is wel te zien, qualitytime!
BeantwoordenVerwijderenHallo Aniet, Tom, Nathalie en Sebas, wat een prachtige foto's en heerlijk
BeantwoordenVerwijderenom te lezen dat jullie het zo fijn hebben, lekker door gaan met genieten,
groetjes met een kus voor jullie van Wil.
Het is weer zo leuk om je blog te lezen, het voelt alsof ik in je koffertje een beetje meereis. .jullie zijn "pro's" in het maken van bijzondere herinneringen! . Overbodig om jullie te adviseren om vooral te genieten.... Dat zit wel goed Marlies
BeantwoordenVerwijderenAlweer zo'n heerlijke dag ....Ik zie jullie gezichten helemaal voor me tijdens die kookcurcus hahahah geweldig !!! Wat een lekker cadeau zeg...zag er weer top uit !! Mandy
BeantwoordenVerwijderen